Wekelijks Aanbod

Zolang de school gesloten is zijn er 
geen cursussen of workshops.

Bekijk aanbod...

De Hoeksteen
Landelijk Steunpunt Brede Scholen

Login

Nieuwbrief

Typecursus (2)

Typecursus (2)
Doelgroep: Groep 6,7,8
Locatie: De Hoeksteen
Max. Deelname: 25
Cursusmomenten: 12 keer
  Max van Waalwijk

Net als voorgaande jaren gaat de Brede School een typecursus aanbieden. De typecursus ziet er als volgt uit: het kind oefent vijfmaal per week 15 minuten per dag. ( dit is viermaal thuis en eenmaal op school) Dan  is het haalbaar om in 12 weken een type examen met goed gevolg af te leggen.  
 
De typecursus zal op dinsdagmiddag  om 14:45 uur plaats vinden op school.Deze duurt ongeveer 45 minuten  
De kosten hiervoor zijn € 45,00 

 

Opbouw Typecursus

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Pica Typen. Iedere les brengt hen in een nieuw land met nieuwe typeopdrachten en spectaculaire weetjes. Zo blijven zij betrokken en verwonderd tot en met de laatste les. Aan het einde van alle reisdagen wordt de eindtoets gemaakt voor het diploma.

Methode van Pica Typen

Pica typen bouwt de moeilijkheidsgraad van de cursus op. Kinderen beginnen met de letters in de basispositie, gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk gaan ze aan de slag met teksten. Is het moeilijk? Dan is er altijd de herhalingsdag met nieuwe opdrachten op het zelfde niveau.

Leren typen in 12 weken

Begin iedere dag met een kwartiertje typen. Dan kunnen de kinderen na 12 weken razendsnel blind typen. Dit is een richtlijn. Ieder kind heeft zijn eigen tempo en daar wordt de cursus ook op aangepast. Kinderen kunnen ook thuis inloggen, dus extra oefenen

Efficiënter werken

Door blind te typen hoeven kinderen niet non-stop naar hun scherm te kijken. Zo maken zij hun huiswerk sneller en kwalitatiever omdat zij zich beter kunnen concentreren op de tekst.

Middelbare school

Kinderen krijgen op de middelbare school nog meer te maken met de digitalisering en informatievaardigheden. Daardoor wordt deze vaardigheid nog belangrijker.

Goede houding

Kinderen nemen vaak de verkeerde houding aan tijdens het werken op de computer of tablet. Door blind te typen zit je direct in de juiste houding die klachten in de toekomst voorkomt.Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-10-2020 14:45
Einddatum 19-01-2021 15:30
Sluitingsdatum 20-01-2021
Prijs per persoon € 45,00
Locatie pcb De Hoeksteen
Wij accepteren geen inschrijvingen meer