Wekelijks Aanbod

Aankomende activiteiten:
Sportmix 
Legoclub 
Knutselclub

Bekijk aanbod...

polaroid
polaroid

Typecursus Pica

Typecursus Pica
Doelgroep: Groep 6,7 en 8
Locatie: De Hoeksteen
Max. Deelname: 15
Cursusmomenten: 12 keer
Naam docent: Faye de Block 

 Opbouw Typecursus

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Pica Typen. Iedere les brengt hen in een nieuw land met nieuwe typeopdrachten en spectaculaire weetjes. Zo blijven zij betrokken en verwonderd tot en met de laatste les. Aan het einde van alle reisdagen wordt de eindtoets gemaakt voor het diploma.

Methode van Pica Typen

Pica typen bouwt de moeilijkheidsgraad van de cursus op. Kinderen beginnen met de letters in de basispositie, gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk gaan ze aan de slag met teksten. Is het moeilijk? Dan is er altijd de herhalingsdag met nieuwe opdrachten op hetzelfde niveau.

Leren typen in 12 weken

Begin iedere dag met een kwartiertje typen. Dan kunnen de kinderen na 12 weken razendsnel blind typen. Dit is een richtlijn. Ieder kind heeft zijn eigen tempo en daar wordt de cursus ook op aangepast. Kinderen kunnen ook thuis inloggen, dus extra oefenen

Efficiënter werken

Door blind te typen hoeven kinderen niet non-stop naar hun scherm te kijken. Zo maken zij hun huiswerk sneller en kwalitatiever omdat zij zich beter kunnen concentreren op de tekst.

Middelbare school

Kinderen krijgen op de middelbare school nog meer te maken met de digitalisering en informatievaardigheden. Daardoor wordt deze vaardigheid nog belangrijker.

Goede houding

Kinderen nemen vaak de verkeerde houding aan tijdens het werken op de computer of tablet. Door blind te typen zit je direct in de juiste houding die klachten in de toekomst voorkomt. 

Evenement-informatie

Startdatum 09-01-2024 15:00
Einddatum 02-04-2024 15:30
Sluitingsdatum 02-04-2024
Prijs per persoon € 45,00
Locatie pcb De Hoeksteen