Wekelijks Aanbod

Vanaf september 2021 zijn er weer nieuwe activiteiten.

Bekijk aanbod...

De Hoeksteen
Landelijk Steunpunt Brede Scholen

Login

Typecursus Pica (2)

Doelgroep: Groep 6,7 en 8
Locatie: De Hoeksteen
Max. Deelname: 15
Cursusmomenten: 12 keer
Naam docent: Britt Gerber

 Opbouw Typecursus 

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Pica Typen. Iedere les brengt hen in een nieuw land met nieuwe typeopdrachten en spectaculaire weetjes. Zo blijven zij betrokken en verwonderd tot en met de laatste les. Aan het einde van alle reisdagen wordt de eindtoets gemaakt voor het diploma. 

Methode van Pica Typen 

Pica typen bouwt de moeilijkheidsgraad van de cursus op. Kinderen beginnen met de letters in de basispositie, gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk gaan ze aan de slag met teksten. Is het moeilijk? Dan is er altijd de herhaling dag met nieuwe opdrachten op hetzelfde niveau. 

Leren typen in 12 weken 

Begin iedere dag met een kwartiertje typen. Dan kunnen de kinderen na 12 weken razendsnel blind typen. Dit is een richtlijn. Ieder kind heeft zijn eigen tempo en daar wordt de cursus ook op aangepast. Kinderen kunnen ook thuis inloggen, dus extra oefenen 

Efficiënter werken 

Door blind te typen hoeven kinderen niet non-stop naar hun scherm te kijken. Zo maken zij hun huiswerk sneller en kwalitatiever omdat zij zich beter kunnen concentreren op de tekst. 

Middelbare school 

Kinderen krijgen op de middelbare school nog meer te maken met de digitalisering en informatievaardigheden. Daardoor wordt deze vaardigheid nog belangrijker. 

Goede houding 

Kinderen nemen vaak de verkeerde houding aan tijdens het werken op de computer of tablet. Door blind te typen zit je direct in de juiste houding die klachten in de toekomst voorkomt.  

Evenement-informatie

Startdatum 27-10-2022 14:45
Einddatum 26-01-2023 15:30
Sluitingsdatum 27-01-2023
Prijs per persoon € 45,00
Locatie pcb De Hoeksteen

Wij accepteren geen inschrijvingen meer